Кулінарія

Салат з шинкою, помідорами і сиром правда смачно!

Такий простий у приготуванні і такий смачний! Комбінація продуктів в цьому салаті дуже гармонійна. Ситна шинка і сир, помідори, які забезпечують соковитість і дарують смаком освіжаючу нотку, хрусткі сухарики. . . Все як я люблю! Спробуйте і ви!

Калорійність 241 ккал/100 г

Час приготування: 35 хвилин

Інгредієнти (4 порції)

· помідори – 200 г;

· шинка – 300 г;

· майонез – 2 ст. л. ;

· твердий сир – 150 г;

· житній хліб – 50 г

Підготовка інгредієнтів

Звичайно, сухарики можна купити готові, але зроблені своїми руками завжди смачніше і краще.

Наріжте однаковими кубиками або брусочками скибочки чорного хліба. Викладаємо їх рівним шаром на деко. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб наші сухарики добре подсушились з усіх боків, час від часу перемішуємо їх.

Вимикаємо духовку, але сухарики не виймаємо. Залишаємо їх там хвилин десять, щоб вони підрум’янилися.

Дістаємо деко і остуджуємо хлібні брусочки.

Нарізаємо соломкою шинку.

Смачний сир твердий нарізаємо соломкою або крупно натираємо, не принципово.

Миємо й обсушуємо м’ясисті, але щільні помідори. Також нарізаємо їх брусочками однакового розміру.

М’які томати не беріть, вони не збережуть свою форму при нарізці, ніж зіпсують зовнішній вигляд салату. Якщо плоди дуже соковиті, вирізати серединку, так як зайва рідина нам не потрібна.

У відповідному салатнику об’єднуємо всі нарізані інгредієнти.

Додаємо майонез. Перемішуємо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і відразу ж подаємо на стіл. Якщо не плануєте подавати і їсти салат відразу, сухарики не додавайте, інакше вони розмокнуть і не будуть хрусткими.

Корисні поради

1. Можна додати за бажанням консервовану кукурудзу або квасоля (білу або червону).

2. Сухарики можна приготувати і з білого хліба.

3. Шинку можна замінити на будь-яку ковбаску (копчену, варену, напівкопчену), запечену свинину (наприклад, буженину, карбонад).

4. Можна додати свіжий огірок, редис, болгарський перець, листовий салат, подрібнену зелень (кріп, пір’я зеленого лука).

5. Є рецепти, де в такий салат додаються обсмажені шампіньйони, круто зварені яйця. Тут вам вирішувати.

6. Твердий сир можна замінити сулугуні або нерассольной моцарелою.

7. Якщо потрібно, досоліть салат, поперчіть або додайте улюблені спеції (наприклад, прованські трави).

8. Рекомендую майонез приготувати самостійно, тим більше, що це зовсім не складно. Для цього в чашу заглибного блендера розбийте яйце (жовток повинен залишатися цілим). Влийте лимонний сік (1 ст. л. ), додайте гірчиці (0,5 ч. л. ), щіпку солі, цукру. Влийте рафінована рослинна олія тонкою цівкою. Опустіть блендер в чашу так, щоб він упирався в дно, збийте суміш. Маса стане білою і густий. Готове. Вийшло і смачніше, і корисніше, ніж магазинний з шкідливими хімікатами. Зберігати домашній майонез можна в скляній банці в холодильнику близько 3-х діб.

9. Якщо любите, в майонезний соус додайте пропущений через прес часник (1-2 зубчики).