Ділюся своїми секретами смачних рибних котлет, які не відрізнити від м’ясних
Особисто я обожнюю рибні котлети, а от чоловік і діти у мене їх не дуже люблять.
Але, завдяки моїм кулінарним хитрощам, вони полюбили котлети з риби, і тепер їдять їх з величезним задоволенням.
Від рибного запаху
Щоб котлети з річкової риби не мали неприємного рибного запаху, котлети краще готувати з свіжоспійманої риби.
Справа в тому, що коли риба полежить в холодильнику, вона просочиться риб’ячим жиром і котлети придбають якийсь присмак, який буде псувати їх смак.
У цьому разі, перед тим, як крутити рибу на фарш, слід вимочити її в молоці.
Для смаку
Практично будь-яка риба – річкова і морська менш жирна, ніж м’ясо. А тому для соковитості, в рибний фарш для котлет слід прокрутити трохи свинячого сала.
Сала в рибному фарші для котлет повинно бути близько 1/3 від усього обсягу фаршу.
Для пишності
Часто в рибні котлети господині додають розмочений хліб або пшеничну. Однак, це не кращий варіант.
Краще всього додати у фарш замість борошна манну крупу. Манка поступово розбухає, проникаючи скрізь і всюди, завдяки чому котлетки виходять щільніше, пишніше і ситніше без хліба і борошна.
Ще один плюс маки полягає в тому, що котлетки не “киснуть”, а отже їх можна заготовити про запас.
Манку слід додавати з розрахунку 1 – 1,5 столової ложки на 500 грам рибного фаршу.
Якщо Ви з якихось причин проти манки в котлетному фарші, то її сміливо можна замінити вівсяними пластівцями.