Каштани – популярний турецький стріт-фуд. 5 рецептів приготування каштанів

Каштани – популярний турецький стріт-фуд. 5 рецептів приготування каштанів

Незважаючи на те, що зима вже добігла кінця, каштани досі мають попит на вулицях турецьких міст.

Каштан – смачний, корисний та поживний горіх, що асоціюється із зимовим сезоном. Каштан можна вживати в смаженому, вареному і навіть у вигляді десерту. Він також надає пікантності плову та іншим стравам турецької кухні. Так само він корисний у вигляді настоянки, ось тут https://sunduk-pub.kiev.ua/?p=14020 рецепт настоянки в домашніх умовах.

Раніше каштани готували в печі і його запах поширювався по всьому будинку. З закінченням ери печі стали застосовуватися різні методи приготування їжі. Основні – це запікання та варіння. Він містить велику кількість клітковини, білків та вуглеводів. Також, це багате джерело мінералів із вмістом калію, магнію, заліза та фосфору.

Каштан – це вид Castanea, який відноситься до сімейства букових. Туреччина посідає 3 місце у світі з виробництва каштанів. У Туреччині каштани ототожнюються з Бурсою, хоча провінцією, що найбільш вирощується, є Айдин.

  • 3 каштани рівні 1 скибочки хліба
  • Каштан – продукт із високим вмістом вуглеводів. 3 середні каштани рівні 1 скибочки хліба.
  • Це фрукт із низьким вмістом жиру, з великою кількістю клітковини. Однак через високий вміст вуглеводів людям з діабетом обов’язково слід контролювати порції при вживанні каштанів.

Як вибрати каштан?

Купуючи каштани, намагайтеся вибирати ті, які мають блискучу шкірку та важкі. Той факт, що він важкий, зазвичай вказує на те, що він сповнений і не гниє. Якщо шкаралупа продірявлена, значить, у ній можуть бути хробаки.

Каштани – популярний турецький стріт-фуд. 5 рецептів приготування каштанів

Каштани можна приготувати 5 різними способами

Як зварити каштани?

Нанесіть на каштани подряпини ножем.

Покладіть каштани у воду і залиште їх за кімнатної температури на 1-2 години.

Потім поставте каструлю на плиту і додайте до неї 2 шматочки цукру.

Варіть на середньому вогні близько 30 хвилин.

Коли каштани стануть м’якими, злийте воду і дайте їм постояти 2-3 хвилини при кімнатній температурі. Зніміть шкірку.

Занадто сильне кип’ятіння каштану призводить до погіршення його смаку. Для варіння можна вибрати великі каштани.

Як приготувати каштани?

Щоб приготувати каштани у духовці, нанесіть надрізи на плоди.

Замочіть каштани у воді на 15 хв.

Потім злийте воду і промокніть каштани насухо паперовими рушниками.

Застеліть лист папером для випічки і викладіть туди каштани. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

Коли побачите, що шкаралупа каштанів починає відокремлюватися, негайно дістаньте їх із духовки. Розмір каштанів, які запікатимуться в духовці, повинні бути невеликими та середніми.

Як приготувати каштани на сковороді?

Щоб запекти каштани на сковороді, потрібно використовувати чавунну чи сковороду з товстим дном.

Надріжте каштани ножем і викладіть на сковороду. Додайте склянку води на кожні 250 г каштанів.

Зачекайте, поки каштани вберуть сік і підрум’яняться. Не забувайте постійно помішувати каштани, щоб вони не підгоріли.

Готуйте їх, поки шкірка не почне відокремлюватися. Дайте каштанам постояти при кімнатній температурі, очистіть їх і їжте.

Як приготувати каштани з яблуками?

Для цього методу надріжте каштани ножем та замочіть їх у воді на 15 хвилин.

Потім дістаньте їх із води, висушіть і помістіть у пакет для запікання.

Закрийте пакет і проткніть у ньому дірочки зубочисткою.

Випікати у духовці при 180 градусах близько 30 хвилин.

Каштани, запечені у пакеті для запікання, будуть м’якими усередині.

Як приготувати каштани в горщику?

Насамперед каштани промивають і залишають у воді на 20 хвилин, надрізавши ножем опуклі частини фрукта.

Після висихання каштани поміщають у каструлю і залишають варитись, додавши склянку води.

Час приготування каштанів – 20 хвилин.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

Энергосберегающие технологии в строительстве

Энергосберегающие технологии в строительствеЭнергосберегающие технологии в строительстве

Что такое энергосберегающие технологии в строительстве? Под понятием «энергосберегающие технологии в строительстве» мы обычно понимаем способы и методы, которые позволяют сократить потребление энергии зданиями при сохранении комфортных условий использования. Они

Евтин и ефективен начин за борба с бръчкитеЕвтин и ефективен начин за борба с бръчките

Оризът е богат на витамини и киселини, които стимулират производството на колаген и предотвратяват появата на бръчки. Витамин Е, който също се намира в ориза, винаги е помагал на момичетата