Білі плями на ногах: причини

Білі плями на ногах: причини

Білі плями на ногах і руках найчастіше з’являються у жінок, для яких це стає справжньою проблемою. По суті це дефект шкіри, який псує зовнішній вигляд.

Проте причини виникнення можуть бути різні – від невинних до досить серйозних, пов’язаних зі здоров’ям. Про причини появи червоних плям на ногах читайте тут https://nektarnik.com.ua/plyami-na-nozi-chervona-plyama-na-nogax-foto-prichini/.

Тому, перш ніж вдаватися до всіляких способів лікування, варто точно встановити першоджерело патології, що виникла.

Білі пятна на ногах і руках: 5 причин

Часто жінки і не лише помічають появу невеликих білих плям на ногах та руках (гіпопігментація). Відповідно, напрошується питання: Що це може бути і які робити дії?

Подібне явище провокується рядом факторів, але варто позначити найпоширеніші:

  1. Вітіліго – шкірне захворювання, етіологія якого досі невідома, тому воно не піддається лікуванню. Єдине, що можна зробити, це максимально поліпшити стан шкірних покривів.
  2. Висівкоподібний лишай – грибкова інфекція, яка присутня на дермі будь-якої людини та активізується у сприятливому середовищі: тривале перебування під впливом ультрафіолету, підвищене потовиділення, вологий клімат. Лікують грибок спеціальними препаратами (Клотримазол, Тербінафін та інші).
  3. Каплевидний гіпомеланоз – ще одне захворювання, але воно обумовлено генетичною природою і зазвичай передається у спадок. Точні причини його походження теж не виявлені, але оскільки воно зустрічається частіше після 40 років, ще пов’язують його зі старінням. Невеликі цятки часом сверблять і лущиться.
  4. Білий лишай – дерматологічна патологія, що характеризується зміною кольору шкіри. Найчастіше виникає у дітей дошкільного та підліткового віку, які проживають у регіонах з теплим та вологим кліматом (наочно з цим проявом можна ознайомитись за фото нижче). Шкіра стає сухою і сильно лущиться. Щоб точно бути впевненим, що це лишай і з’ясувати, як його лікувати, слід звернутися до лікаря.
  5. Побічна реакція на окремі фармацевтичні препарати – у разі їх тривалого прийому клітини шкіри починають погано виробляти пігмент (меланін), внаслідок чого засмага виходить нерівномірною. Одним із таких препаратів є протизаплідні таблетки.

Білі плями на ногах: причини

Знебарвлення окремих ділянок на шкірі часто відбувається через нестачу в організмі меланіну. Тоді білі плями на ногах та інших частинах тіла виникають після засмаги природним шляхом чи солярії. Вони не викликають особливого дискомфорту.

Таку недугу більше схильні представниці прекрасної статі з надзвичайно чутливою та блідою шкірою та діти до 13 років, у яких ще повноцінно не сформувалася імунна система.

А також із подібною проблемою стикаються жінки при вагітності, після 40 років та під час клімаксу. Але це не означає, що решта застрахована від появи таких плям на тілі.

Інші причини

Якщо виключити загальні причини, поява білих плям на шкірі може бути пов’язана з наступними ситуаціями:

  • використання низькопробної косметики (креми, тоніки, лосьйони);
  • після гоління шкірних покривів;
  • ведення малорухомого способу життя (наприклад, коли довго стоїш на ногах або сидиш), що веде до порушення кровообігу в нижній частині тіла;
  • носіння тісного одягу, що викликає сильну пітливість;
  • незбалансоване харчування, де бракує вітамінів та мікроелементів.

Будь-який з перерахованих факторів може призвести до зниження синтезу меланіну, що неминуче спричиняє гіпопігментацію.

Не варто відразу впадати в паніку при виявленні білих плям на ногах та руках. Насамперед треба відвідати лікаря-дерматолога, щоб після обстеження виключити будь-які серйозні захворювання.

Тільки після з’ясування причини можна розпочинати лікування, яке пропише фахівець.

Окремо варто виділити інформацію про появу білих плям на ногах та інших частинах тіла у дітей. Найчастіше це викликано такими заболеваниями:

Гіпомеланоз. Дається взнаки у перші роки життя після перенесених інфекційних хвороб.

Туморозний склероз. Є сигналом про більш серйозні збої в організмі (епілепсію, відставання в розумовому розвитку, ураження якихось внутрішніх органів).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

Как да направите петите си меки и нежниКак да направите петите си меки и нежни

Когато дойде лятото и трябва да носите красиви отворени сандали и сандали, искате петите ви да са перфектни и красиви. Има много начини да възстановите красотата и гладкостта на краката,

Искате ли да повдигнете бюста си? Тези доказани методи са за вас!Искате ли да повдигнете бюста си? Тези доказани методи са за вас!

Всяка жена мечтае за красив бюст. Но, за съжаление, има много фактори, които влияят върху външния вид на деколтето. В тази статия ще научите как да поддържате женската си красота,

Евтин и ефективен начин за борба с бръчкитеЕвтин и ефективен начин за борба с бръчките

Оризът е богат на витамини и киселини, които стимулират производството на колаген и предотвратяват появата на бръчки. Витамин Е, който също се намира в ориза, винаги е помагал на момичетата